Kislétai görög katolikus templombúcsú, templomtorony süvegének felhelyezése – 2015.11.08.

Kiszabadították a kislétai rab kislányt
2015-04-20
Mezei József emlékmű avatási ünnepség
2016-05-16

Kislétai görög katolikus templombúcsú, templomtorony süvegének felhelyezése – 2015.11.08.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Telepi György emlékünnepség Orosz Árpád parókus, Kislétai Görög Katolikus Egyház lelkészének ajánlása alapján a Szent Mihály tiszteletére tartott templombúcsún bonyolódott le. A szentmise keretében hangzott el Békési Gábor philológus Telepi Györgyöt bemutató ünnepi előadása.
A felújított templomtorony süvegének a helyére emelése előtti megszentelése után Telepi György emléktábláját Ónodi Csilla Telepi György ükunokája leplezte le. Ezt követően az emléktáblát Sivadó László, Lakatos László görög katolikus papok, Horváth János római katolikus pap, Orosz Árpád a Kislétai Görög Katolikus Egyház lelkésze jelenlétében Dr. Soltész János szentelte meg.

A templomtorony felújított süvegét közben előkészítették a daru helyreemeléséhez. A jelenlévő ünneplők felemelő-, felejthetetlen érzéssel követték, hogy a templomtorony süvege hogy emelkedik és kerül a helyére. A Kislétai Görög Katolikus Egyház felújított templomtornya mintaszerűen példázza, hirdeti az egyházközség híveinek, a Kislétai emberek, a Kislétai elszármazottak összetartozását, összefogását, a közös értékteremtő munkájukat.
A Kislétai Görög Katolikus Egyház a meghívottak részére fogadást adott. A fogadás Bunyáné Bihari Erzsike az egyházközség jegyzőjének vezetésével, közreműködésével magas színvonalon valósult meg.

Forrás:
Pénzes László: Kisléta Község Története Blog
(http://kisleta.blog.hu/2016/09/11/penzes_laszlo_kisletai_gorog_katolikus_
templombucsu_templomtorony_suvegenek_felhelyezesevel_telepi_g)