Új tüdőt kapott, de sokba kerül a felépülés

Mezei József emlékmű avatási ünnepség
2016-05-16
Asztalitenisz megyei csapatbajnokság
2017-05-03

Új tüdőt kapott, de sokba kerül a felépülés

Egri Szabolcs Sándor 34 éves fiatalember. Születése óta a cisztás fibrózis nevű örökletes betegségben szenved.
A gyerekkorát és szinte eddigi életét kórházakban töltötte. E betegségén felül súlyos cukorbetegséggel is küzd.
Állapotán javítani nem tudtak az orvosok, szinten tartással próbálták a minden napjait enyhíteni, de sajnos nem sok sikerrel. Állandó inhalálásra, gyógyszeres kezelésre volt szüksége.

Az orvosok állapotát mérlegelve, tüdőtranszplantációt javasoltak. Rengeteg vizsgálat és várakozás után felkerült a transzplantációs listára. Ezt követően két hét elteltével riasztották, hogy van számára megfelelő tüdő.
Kislétáról mentővel Budapestre szállították az Onkológiai Központba és ez év február 1-én megműtötték.
A műtét körülbelül 15 óra hossza volt. Hála az orvos csoportnak és Szabolcs élni akarásának, a beavatkozás sikeres volt.

A műtét után napokig altatták, gépeken volt. Állapota folyamatosan javul. Az Onkológiai Központból ez év február 23-án átszállították a Szent János Kórház Rehabilitációjára. Fájdalmai vannak de erős, kitartó és élni akar. Sajnos hiába van leszázalékolva és tartós a betegsége semmilyen támogatást nem kap az államtól.

Sajnos a család anyagi helyzete nem teszi lehetővé azokat a feltételeket, ami egy ilyen műtét után és a felépüléséhez szüksége lenne. A Rehabilitáció után nem térhet haza otthonába, mert hetente kell kontroll vizsgálatokra járnia a Budapesti Kórházba, amit tömegközlekedéssel nem tehet meg a fertőzésveszély miatt.
Steril környezetre van szüksége, a régi tárgyait, bútorait, ruháit már nem használhatja, mindenből új kell.

Kislétán is indult egy gyűjtés számára, amiből annyi pénzbeni támogatást sikerült kapnia, hogy a család talált számára egy megfelelő albérletet Budapesten, mosható falakkal. Ezek a felajánlások egy havi albérletet fedeznek, amit ezúton is szeretnék megköszönni a család nevében is!
Sajnos még nagyon sok mindenre szüksége lenne, de a család anyagi helyzete sok mindent nem tesz lehetővé.

Amire szüksége lenne: légtisztító, szobabicikli, szaturációmérő, fertőtlenítő és tisztító szerek, illetve folyamatos pénzbeni támogatás.

Bármilyen más segítséget is szívesen elfogadna. Ha valaki tudna ajánlani Szabolcsnak nem megterhelő otthon végezhető munkát, azt is szívesen vállalja. Szabolcs kapott az élettől egy új esélyt, egy új tüdőt, bízunk abban, hogy vannak olyan emberek, cégek, vállalkozások, alapítványok, akik tudnak és szeretnének segíteni.

Aki segíteni szeretne, a következő számlaszámon teheti meg:

Egri Szabolcs Sándor
UniCredit Bank
10918001-00000109-51220004

Ha bármilyen más segítséget tudnak ajánlani, a következő elérhetőségeken tehetik meg:
EgriSz34@freemail.hu
Szabolcs Keresztanyukája, Mária telefonszáma:
+36 20 243 1573
Végezetül szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik bármilyen formában segítettek, segítenek és segíteni fognak azért, hogy Szabolcs felépülhessen!