VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

Kedvezményezett neve: Kisléta Község Önkormányzata

A pályázati felhívás neve: Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

A pályázati felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

A projekt címe: Önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése Kislétán

A projekt azonosító száma: 1826185942

A szerződött támogatás összege: 7 975 595 Ft

A támogatás intenzitása: 95 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 02. 15.


A projekt átfogó célja a vidéki térségekben élők életminőség javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése, a földrajzi mobilitás elősegítése, ezen keresztül a térség gazdaságának fejlesztése.
A projekt közvetlen célja Kisléta Község infrastruktúrájának fejlesztése, az alapvető szolgáltatások javítása és a település földrajzi mobilitásának elősegítése. A projekt keretében 1 db traktor (MTZ-82 típusú), illetve 1 db mulcser kerül beszerzésre. Az eszközök beszerzésével biztosítható az önkormányzati tulajdonban lévő utak karbantartása, az utak megtisztítása, ezáltal pedig a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése.
A projekt keretében beszerzésre kerülő útfelújítási, útkarbantartási munkálatokhoz használható munkagépek által a település közútjai sokkal költséghatékonyabban tarthatóak karban, illetve újíthatóak fel. Ezáltal javul az alapvető szolgáltatások elérhetősége és a földrajzi mobilitás, valamint a közlekedési infrastruktúra, illetve csökken a balesetveszély is.
A projektet Kisléta Község Önkormányzata önállóan kívánja megvalósítani, azaz nem konzorciumi formában kerül megvalósításra.